Weakly positive pregnancy

Hai mommys . Saya dah lewat period 7hari and naik double line . Tdi pagi saya pergi kk untuk confirmkan pregnancy lepastu scan mmg tak nampak apa pun sbb baru sangat lagi kan . Pastu buat urine tengok tengok result keluar weakly positive . Saya risau sangat sebenarnya , saya nak tanya siapa ada pengalaman macam ni . Apa yg saya kena buat untuk pastikan semuanya ok ? Saya dah trauma perut sakit sikit saya dah risau . Saya takut bila perut tetiba cramp sbb teringat tu tanda saya gugur masa 16w harituh . Saya tak dpt nk bezakan tu cramp baru nk jadi penempelan ataupun keguguran . Dr dekat kk pun suruh datang semula sebulan akan datang . Tolong saya pliss apa saya kena buat skrg ni . Saya takut 🥹😭

Weakly positive pregnancy
4 Balas

Tkpe sis,, tawakkal kt Allah.. Insya allah kalau ada rezeki, psti akan ada. Saya pun skrg risau sgt sbb scan hri tu tak nmpk dan pernah ada ektopik. Tp kalau nak ikut kerisauan saya ni mmg takkan habis. Jd, kita tawakkal kt Allah, mgkin boleh baca surah Yasin letak air mineral dpn kita time baca, niat minta Allah jagakan kandungan kita. Pstu minum. Boleh bg sedekah juga. Di samping jaga kesihatan yg lain juga. Insya allah saya doakan semoga baik2 sja utk sis.

banyakkan rehat awk.. jgn risau jgn stress kan diri.. InshaAllah andai ade rezeki ia akan membesar dgn baik.. skrg ni bnyakkn berehat jgn buat apa2 . mybe dia baru lagi dan biar jee dia membesar.. yg penting rehatkan bdn jgn stress2

Tawakal dan doa yang baik baik tu sangat penting. Bagus untuk mental health kita jugak supaya tak stress. InsyaAllah ada rezeki awak tauuu. Rehat je banyak banyak, jangan banyak pikir.

Update sis