Risau scan kk tak nampak.

Hi. Baru ni sy ada pi KK scan, act pi sana sebab dok muntah jadi lembik lagipun buku belum buat jadinya saya p kk saja lah dekat dgn rumah. Doc buat scan lagi tapi tak nampak 😭 padahal masa 5w saya scan di klinik nampak dah kantung. 6w pun dah nampak masa ni saya pi hospital sebab perut dok cramp. So saya jadi risau teramat. Adakah ibu² pernah jadi macam saya scan di kk tak nampak? #firstbaby. Ni scond pregnancy, yg first gugur / ectopic pregnancy. Mohon bagi kata semangat 😭

2 Balas

no worries ok.. insyaAllah xde pape.. lgpon xde bleeding @pape kn.. nt lps 2 minggu scan lg.. biase 8-12 minggu baru btol2 nmpk.. mybe sbb mesin kt kk tu dah lama kot.. kt swasta mesin nye msti la lg nmpk.. masa scan tu make sure pundi kencing tu penuh baru nmpk jelas..

3y ago

Alhamdulillah syukurr. Tadi dh scan dkt kk dh nampak jantung. Tapi susah skit nak nampak sebab parut ectopic tu bagi kurang jelas masa scan. Trimakasih 😁💋

scan senang nampak 7w 10w keatas

3y ago

Nampak tapi kena tekan. Sebab parut bekas ectopic tu tebal. Jadi susah nampak. Sy p swasta la yg ni yg nampak dgn dengaq jantung. Kk ja belum p lagi sekalii.