tahi mata baby newborn

hai mommys.. baby saya baru 19 hari. tapi mata selalu bertahi sejak dari lahir..kenapa ya.. dan mcm mana nk rawat.. minta tips ye..

9 Balas

Macam anak buah saya.. sampai umur 4month tahi mata sentiasa ada.. jumpa doc pun dia kata takde ubat lagi so biarkan je maybe saluran mata tersumbat.. tapi sekarang dah 6month alhamdulillah dah okay..

Normal. Bersihkan secara gentle dgn air suam dan kain lembut. Saraf mata belum matang. Anak saya pun gitu. Dah tanya nurse n doktor

sye lap je hari2. baby sye masuk umur sebulan tahi mata tu hilang sendiri. normal je bby newborn ada tahi mata tu

normal utk bby newborn cuma lap je utk bersihkn atau bole titik air susu ibu kemudian lap 🥰

Normal.. kena slalu alert dgn tahi mata tu.. kena lap.. klau x nt boleh jd jangkitan kuman

Titik kan susu dada ke mata bayi. Susu ibu banyak khasiat dan ajaib.

blh titis kan susu ibu dkt mata baby. lpstu lap. in shaa Allah ok.

Normal awak. Cuci dan lap macam biasa je.

Tear duct belum matang rsnya

10mo ago

Betul.. Ini yg doktor kata