Plz share petua2 utk new mommy..

Hai mommy..i’m new mom..2nd pregnancy but 1st baby..the last one i having miscarriage sbb rahim xkuat doctor ckp..baru nk masuk 10weeks.. Tp mybe detect diebetes gestasi(kencing manis time pregnant)..sbb arwah ayh ada kencing manis.. so my gorgeous mommies 1. any advice/diet tips for elak kn blood sugar high..? 2. Any advice untuk kurangkn morning sickness.? 3. Any advice utk naik kn berat badan..? -sorry byk soalan.. -curious new mommy

2 Balas

hi Mommy... 1) Kawal pengambilan gula & karbohidrat setiap kali makan. kurangkan kuantiti dan makan dgn kerap utk elak berasa lapar. banyakkan minum air kosong. jgn makan supplement luar selain dr hospital sbb supplement luar selalunya tinggi gula. 2) Utk MS, Mommy boleh try makan limau sunkist atau asamboi. bykkan minum air suam dan rehat jugak. 3) Utk penambahan berat badan, sy x pasti. hehe..

5y ago

u r most welcome dear🤗