Cadangan doktor sebb ibu gdm

Hai mommy...ada yg kena bersalin awal ke macam saya?. Doktor cadangkan 31/10 ni masuk wad Dan 1/11 kena induce ubat untuk paksa bersalin sebb saya ada gdm ... Doakan saya Dan baby ya supaya bersalin normal tak kena operation dan keluar tanda sebelum kena induce. Siapa ada pengalaman leh share tak ?.

1 Balas

hai mommy. sy tk pernah sangkut gdm cuma pernah kene induce je tp dah term ( 38 weeks ). induce ibu gdm salah satunya sbb takut baby overweight yg tahap tk sesuai lahir thru vaginal delivery. selalunya bab induce ni samada guna foley catheter (belon),masuk ubat ikut vagina,membrane stripping (doktor bantu buka laluan masa VE) atau paling kuat sekali masuk drip. yg sy tk pernah rasa masuk ubat ikut vagina tu. yg lain dah pernah rasa utk 2x delivery. sakit mmg sakit tp nak slow down sakit tu,mommy boleh belajar teknik deep breath in thru nose out thru mouth. kalau fokus mmg jadi. mommy kuat ye 💪 dan semoga urusan kelahiran baby nanti dipermudah.

2y ago

ok tq ya kongsi pengalaman n info