bayi tidak berak

Hai mommy3 semua,bleh bntu sy? Previous post sy ad brtanykn tentang sembelit due to tukar suau formula, Now my baby dh xberak 2 hari,sperut dia lembut,xkembung,dan kentut selalu, Adakah ini normal?ad cara penyelesaian x, Sape ad pmgalaman,blh share

1 Balas

Risau baby sembelit sebab beberapa hari tak buang air besar? 😨😨 Ini ilmu tentang najis baby yang mak ayah kena tahu: 👉 Selalunya baby yang diberikan susu formula ni dia akan berak sekali dalam sehari. 👉 Ada jugak yang dua ke tiga hari sekali baru membuang. 👉 Bagi baby yang fully breastfed pulak, ada yang sampai seminggu tak keluarkan najis sebab susu ibu mudah dicerna dan semua nutrient dalam susu ibu tu dah diserap untuk proses membesar. 👉 Namun sebenarnya konsistensi najis baby tu yang paling penting berbanding kekerapan pembuangan najis. 👉 Asalkan najisnya lembut, tak perlu risau. Jom ajak pasangan kita belajar ilmu kesihatan anak kecil kat sini ➡️ t.me/notaALB #notaDrALB p/s: sy copy paste dr group telegram