Bayi susah berak

Saya nak tanya, anak saya 1bulan lebih. Hari ni dah 2 hari dia xberak. Dia minum susu campur bf dan formula ( s26) . Sy tengok dia mcm susah nk berak, setiap kali nak berak mesti muka dia merah2 dan kadang2 menangis. Najis yg keluar sy tengok lembut je dan dia byk kentut. Wrna pulak campur kuning dan hijau. Adakah itu normal? 😩

1 Balas

normal. bby minum fm paling lama 2 hari sekali poo. ibu kena rajin urut perut bby bg sistem penghadaman dia lancar. Dan buat exercise kaki slps mndi juga.

1y ago

Terima kasih utk jwpan awk ye