bayi 6 hari baru bab tapi tak sembelit full susu formula

bayi saya full susu formula..normal ke bayi sya lewat berak 6hari..tapi bab dia xkeras dan xsembelit...perut pon xkembung..ada sesiapa hadapi masalah yang sama mcm saya? ad suggestion susu formula baik utk bagi anak bab hari2?? pleasee😭🙏 xtahan tgok ank mcm ni...

1 Balas

xperlu nk tukar sis..ok je susu tu xbuat baby sembelit pon..lambat berak sbb usus baby xmatang lg..jd ambil masa sikit utk proses susu tu..tp kalau xberak buat dia sakit perut,menangis baru kena tukar pd pendapat saya...

3y ago

terima kasih sis bg pendapat...mmg xmenangis pon..perut pon lembut je...