Takut

hai mommy2,nak tanya sakit tak kalau terpaksa bersalin awal..sebab baby kecik 2kg je ..sekarang dah 34week..diaorang terpaksa bagi ubat untuk bersalin awal 20/1 ni..?

6 Balas

Sy bersalin anak 1 & 2 Induce 37w...ank 1 smpai 2 Kali masuk ubat SBB pintu xnk bukak...anak yg ke 2 sekali je.....sakit tu akan tp atas bdan masing2....

4y ago

Semoga semua urusan awk dipermudahkan....aminn

Pelik..sy cek hari tu 34w baby 2kg jgk..tp xde kena bersalin awal..dr ckp ok je tiap minggu berat baby naik je..

4y ago

Ohh mgkin jga..ingtkn anak petama td hehe

Ermm kenapa mcm tu ye?? Bkn ade beberapa minggu lg ke? Berat baby boleh naik lg kn..

4y ago

tq sis..moga2 semua nye berjalan dengan lancar..tinggal 3 hari lgk..aduh,takut nye..

aik? 2kg kecil ke? kan ada masa lg baby kan cepat membesar hujung² ni.. ke sbb lain?

4y ago

ikut cakap doktor je,doktor pakar cakap kecik 2kg..saya pun pelik jugak..mungkin sebab anak pertama saya czer..sebab tu doktor suruh bersalin secara induce kot..

Ada org kata induce tu xsakit...contraction yg sakit....

4y ago

Sis msuk skali je dlu yunk alhamdulillah skali drip je da start contraction kuat.. ade jiran katil sblh 3x induce jln still xbkak..kesian

Kenapa tk tggu 36week ja,pelik la

4y ago

Sy pn kecik tp tk kena jmpa pakar pulak