susah tdr

hai mommy2 smua...ada x yg mcm sy..dh 1mggu sy xdpt tdr mlm..memang x dpt lena lgsung..dhla siang kje..dh puas pksa mata ni tpi x jln jgk..kdg tu tiba2 bru je nk trlelap tiba2 jdi sesak nafas..mcm nafas jdi laju tiba2..32 minggu

5 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, untuk makluman anda, gejala sesak nafas adalah perkara yang mudah berlaku kepada ibu hamil kerana kandungan yang semakin membesar menekan bahagian dada. Perkara ini lebih mudah terjadi ketika anda berbaring. Oleh itu, anda boleh cuba untuk tidur dengan bantal yang lebih tinggi agar kedudukan perut anda lebih rendah daripada paru-paru dan ini dapat membantu melegakan pernafasan anda. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

itu normal pada sy...sebb sya pun megalami nyer mase pregg...sesak nfas tibe2..susah sgt nk bernafas...sebb perut makin mmbesar....

Sy pn tgh alaminya skh sis...kitaa hmpir ja sma minggu Kehamilannya...tp sis seminggu lebi awal dr sya😍😍

Normal sist..sbab sy pun pndai sesak nafas bila tdur ..baby mkin mmbsar..tu yg kdang2 sesak nafas tu..😊

sy bru khilangan bby sy...33 weeks

4y ago

Takziah sis, semoga sis sentiasa kuat.