Oren Sunkist

Hai mommy2 semua. Kalau hb low boleh ke xboleh makan buah oren? #ingintahu #firstbaby

7 Balas

Boleh. Kalau amik folic acid, baik lepastu mkn buah. Oren pun okay. Membantu serapan lbh baik. Doktor sy xbg amik juice2 process tu sbb tinggi gula. Kalau nak juice, buat sendiri. Sy malas, makan buah je senang 😁

mnum pati delima cmpur 2 sudu dlm segelas air.. hb cpt naik.. sya amalkan pati delima ja smpai brsalin..alhamdulillah hb tiap bulan cntik..bleh cuba..tapi kalau tak serasi bleh cuba cara lain la..

2y ago

tq mommy tips nya😘

buah oren bnyk khasiat dan vitamin c. klo mkn ubat, boleh ja mnum dengan jus oren

Boleh... Saya mkn buah ni... Lepas mkn nasi.... Serap cepat...

Buah2 vit c digalakkan utk penyerapan zat besi.

2y ago

🥰🥰

saya minum Sunquick oren...

2y ago

Sama, tapi yang kosong tanpa gula

boleh