Uri di bawah dan bayi melintang

Hai mommy2 semua. Saya scan kandungan nak masuk 30 minggu dan nurse bgtau uri di bawah dan bayi melintang. Selalunya bila paling lambat baby masuk laluan dan uri naik atas ya? Tq semua #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

masih boleh uri naik atas. ada masa lagi.. biasa 34w mgkin kepala baby kat bawah dan masuk laluan. cuba check semua macam mana pengambilan makanan, cukup nutrisi tak untuk perkembangan baby.. lagi 1 emosi, emosi stabil tak sepanjang kehamilan ni.. 2 benda ni main peranan yang penting juga sis.. kalau boleh, emosi stabil, rasa tenang dan tak banyak fikir terutama yang negatif. tenang2 ja layan kehamilan ni.. 😊

sama mcm saya scan 32w baby melintang last scan 36w baby dh masuk laluan, slalu nya 36w baby dh pusing kebawah.

Banyakkan sujud lama2 atau position menonggeng setiap hari

cpe nnti last minit bby kdg pusing