HB taknak naik 🥲

Hai mommy2 semua. Saya perlukan pendapat apa yang saya patut buat. Zincofer saya takboleh telan . Auto muntah2 and loya sbb bila makan bau hanyiaq ikan. Maltofer pulak dah makan 3 biji sehari pun hb still taknak naik. Ni doc bagi iberet 2biji sehari. Saya baru makan harini terus auto muntah2 . Saya dah taktahu nak buat apa . Caffein milo semua mmg saya tak sentuh . Dah try makan jambu batu , pati delima and calla milk pun result tetap taknak naik . Apa patut saya buat ?

6 Balas

4mo ago

3 sudu selepas mkn siang atau sebelum tidur pun boleh .

sis try...makan nasi ada ikan dan sayur...semua sayur tumis ngan ikan bilis...mkn ikan bilis skali...minum air limau kasturi atau lemon letak gula sikit pon boleh.. insyaallah hb akan naik skrg dah x mkn ubat tmbh darah hb naik...dr 8 ke 9.3

Sama mcm sy sis . Last2 sy kena cucuk iron drip cosmofer alhamdulillah baru okay hb sy skrg😂

saya makan iberet bersama jus delima. alhmdulillah ada naik walaupon sikit

sama la mcm sy dulu. last2 sy tukar kepada iberet. Alhamdulillah ok

semoga dipermudhkn mommy sy pn pejuang hb low