ibu yang kerisauan

hai mommy2 semua.. nak tanya kat sini ada tak sape2 ada pengalaman doc masukkan ubat utk induce baby sebab baby dah cukup term tapi belum ada tanda2 nak bersalin lagi? macam mana rasanya sakit bila kena masukkan ubat utk induce tu? saya dh 37weeks4days harini. pengalaman anak first ni. mohon share ye ibu2 .. tq

2 Balas

Dah ada bukaan ka sis? Induce ni kira kita paksa bersalin. Sy anak 2,3 induce. Masuk ubat 1x pg. Tp x sakit pon. Ptg tu sakit terus bersalin. Sepupu msk ubat 3x tapi xsakit2...kira atas badan kita jugakla. Bg sy induce sakit tp mmng cepat bersalin. Good luck sis...banyakkan berjalan bila time sakit tu

4y ago

belum ada lagi. masuk ubat pagi tadi tp sampai skrg takde rasa apa pun lg

Dulu saye lepas induce terus sakit contraction. Mcm period pain tp lagi sakit...huhuhu...ade org sblah katil saye 2x induce still x rase sakit pape. X sure la ape jd kat die. Kesimpulan, ,setiap org x same sis....

4y ago

oo yeke.. sy pun sama la sis takde rasa sakit pape pun lg sejak dari induce pg td