BATU KARANG DALAM HEMPEDU

Hai mommy² seklian .. Sapa pernah ada batu karang dalam hempedu .. Bole suggest tak nak makan ape untuk elak kan ia sakit time prgannt .. Sebb nak operate xbole lagi sebb prgnant kan .. Hurm² Gmbr scan batu karang dalam hempedu

BATU KARANG DALAM HEMPEDU
12 Balas

Sy pun ada batu karang dlm hempedu tp selepas stahun lahirkan anak pertama. Dan sy baca², batu tu tjadi sbb hormon mse mgandung. So sy pun decide utk operate buang batu tu. Sbb sakit sgtsgt! Lagipun nak pregnant lgi lepas ni, takut kalau tak buang hempedu, batu tu bleh brulang balik bila pregnant kedua.. huhu

1y ago

Assalamualaikum hai sis . sdah brapa lama buang batu karang.

Sakit sgt ade batu dlm hempedu ni, sy dtect dulu pon bila salu kene gastrik. Doc ckp sumthing wrong sbab rekod sy penuh kes gastrik. Tp sblom kawen lagi da operate. Smoga baik2 aje kandungan sis hendaknya. Makan kene jaga on time, no oily fried spicy food.

Hi mommy. Dulu saya ada batu karang dalam hempedu after 1st pregnancy, saya amalkan minum jus apple hijau suam (room temp, tak letak ais). Alhamdulillah okay lepas tu. Semoga mommy diberikan kesembuhan.

2y ago

sis tak op ke ?

sy pn ada hmpedu btu karang..sy cuma amalkn makn olive oil stiap pg sblm sarapn dan mlm sblm tido..allhmdullih kurng rase sakit..dan bbyak kn rehat..minum air bnyak sis..

Salam.. kita pon ada masalah mcm tu. Tp dpt detect msa chckup 38 weeks... lpas tu dr advise bersalin awl.. kna induce. 38 w 5days bersalin..

4y ago

Dari awal kehamilan,sis sakit x?

assalamualaikum ada tak sesiapa ada pengalaman time mengandung ada batu karang kandungan baru 16minggu.. blh share sikit 😣

Bole saya tahu x macam mana bole dapat tahu ada batu karang kat hempedu

Minum air epal hijau baik or makan sup lobak putih pun bagus.

Sis...minta wasap saya boleh?

minum air barli sis