Sakit kepala panadol

Hai mommy2…. Saya preggy 13 weeks… saya sakit kepala sangat sampai tahap kena cahaya terus rasa sakit kepala sampai mata… boleh ke saya ambil panadol ? Kalau boleh panadol jenis ape yang boleh ? Risau pulak…

10 Balas

dokter kata boley ambik panadol ..panadol biase 500mg tu.. tp time sye positif covid haritu makan penadol .. 1 biji . esok tu 1 biji .kelua mcm keputihan .terus berhenti .x ambik ape2 ubat .tawakal dan sehat kn sendiri .. dye bergantung pada badan masing2 .. alhamdulillah baby sye sehat ..

Awak better check mata jugak. Sebab sakit kepala tu ada kemungkinan rabun time pregnancy or power cermin mata awak naik. Time pregnant ni tak boleh ambil pain killer tau. Boleh ambil panadol biasa je yang 500mg, sekali ambil 2 biji.

Panadol yang 500mg tu je nurse bgthu. Tupun sehari sekali je. Xbleh lebih. And tkboleh kerap. Bawah 3blan xboleh amek sebarang ubat Nurse pesan la 😂

Panadol biasa boleh je sis, Atifast tu je tak boleh. Kalau sis ke klinik doc akan bagi ubat yang sesuai.

Boleh..panadol safe for pregnancy..even kalau google pun,ada mention about it..

panadol bleh amik. smua jenis panadol pun safe in pregnancy

migraine blh jdi... mkn panadol.. tuam pkai ice..

boleh ambil parachetmol 500mg pnye..

ubt pening kepala boleh tya kat doktor.

Boleh.. Pndol yg biasa shja