9 Week

Hai mommy2, saya baru 9 week preggy tapi saya boleh makan nasi dengan ikan kering/ikan masin jaa, bahaya tak untuk baby?? Alahan teruk, tak boleh bau bawang2..

1 Balas

Ye sama gan saya,time 8 weeks ke atas,mkn ikan kering je,nak mkn ayam ke sayur ke tak lalu sgt,mkn pedas gan ikn kering je 😂Allhamdulillah baby sampai skrg 35 weeks ok je,cuma sy mmg x tinggal folic acid dn vit dri doc lah,susu fress kene minum,buah lalu lagi campur plain yogurt,utk perkmbgan baby,syur x telan,ayam ikn susah telan jg time tu,tp seboleh nya,sis mkn mknan berkhsiat lah cian baby kan hihihi

5y ago

Mana mana susu fres kira ok,yg low fatt lah yah .. Smoga di pwrmudahkan untk sis 😇