posisi tidur

Hai mommy2, nak minta pendapat ni korang kalau preggy trimester kedua biasanya selesa tidur posisi macam mana ? Dah berapa malam tak dapat tidur sebab tak jumpa lagi posisi yang selesa.

42 Balas

Sy pon sama..susah nak tdo sbb tak selse walaupon husbnd blikn bantal utk perut tu sy ttp tak selesa..tp biasakan mgring ke kiri jgn trlentang tak elok ..ngring ke knan pon tak elok sbb organ dlm kita hmpdu apa smua boleh hempap bby dlm kndungn katanya..tp tak sure ke tak tp ble bce info mmg ramai yg suruh ngring kiri.

Sama la puan sy pun trimester ke2 skrg belum jumpa lg posisi yg betul2 selesa tidur, setiap mlm akan tukar posisi ikut kselesaan badan tp biasanya sy akan tinggi kn bahagian kaki la then alas bantal peluk di celah2 kaki supaya lebih selesa.

Saya sendiri pun ikut keselesaan . Mcm2 posisi saya tukar 😂 Tapi yg hairan nya , kalau tidur menghadap muka suami mesti tak selesa 😅 Jd setiap malam akan minta izin dgn suami , nak hadap dinding . hihi

4y ago

haah sis . Memang pelik tapi tula setiap kali kalau nak tidur 😂

Tu la... sabar je la kn.. dh preggy ni tido pun kena berkorban..😂😂.. sy pun kadang2 mcm2 posisi tido.. bantal tu x yah cakap la... mcm buat kubu dh..bersabar la para mommies2 sekelian.. huhu

Sy tido dengan banyak bantal kiri kanan dan peluk 1..sampai katil tu saya sorang je tido..suami tido bilik sebelah.dia rimas tgk bantal banyak sampai ambil bahagian dia...huhu

Sama la sy pun 26 weeks susah nak tdo nak mengiring kanan or kiri xboleh rasa xselesa sangat, sudahnya tdo terlentang tapi kaki xboleh lurus naik sikit baru ok🤭

4y ago

Saya pun sama macam tu 😂

Sy skrg pun 2nd trimester ssh nak carik position yg selesa. Klu terlentang baby kicking je. Klu ngiring sebelah kiri elok je dia dalam sana x kicking 😅

sy tidur x tentu arah.. sekejap telentang sekejap kanan atau kiri.. sbb mmg x selesa nk tidur.. dah penat pusing2 tu terlelap sendiri terus..hehee

Ngiring ke kiri lebih selesa.. Lepastu letak bantal kiri kanan badan.. Kalau ngiring ke kanan atau terlentang, perutnya rse tegang semacam 😅

semalam siap naik atas muka suami, x sedar sbb susah sgt nk cari posisi... sib bek suami x perasan... kite diam jelah... huhuhu...