POSISI TIDUR IBU HAMIL

nak Tanya posisi ibu tidur Yang selesa sebelah mana yea? atau tak kisah posisi apa sahaja. tak bahaya Ke kalau ibu hamil tidur posisi tegak.?

9 Balas

Perut dh besar 5bln ke ats baru start mengiring. Selalunya akn mengiring ke kiri sbb tu posisi terbaik. Tp klu x selesa sy mengiring kanan jgk. Klu x selesa jgk, bru tido tegak. Tp akn tinggikn bhgian bdn dgn letak bantal. Sbb xelok tido telentang. So posisi jd separuh ddk. Dh selesa n terlena then tersedar, bru sy tido baring mengiring😊.

Kiri better.. Sy skrg 23w.. Sllu tdr kiri tp bila terjaga mst tegak or ke kanan. Then tdr ke kiri lagi.. Tp tulahh asyik terjaga malam je skrg ni.. Myb sbb fkir sgt nak tdo ke kiri then tdo pn xbrp nk tdo. Asyik terjaga je 😅

5y ago

Sama la sy 😅

Ikut keselesaan mommy2...sbb kalau saya sentiasa betukar posisi..tak selesa kiri mengiring ke knan tak selesa knan mengiring ke kiri..tu la routine saya hari2 since mengandung ni...😊

4y ago

Betul.. 😁

Ikut keselesaan. Kejap mengerereng kiri, kejap mengerereng kanan. Kadang2 sedar2 terlentang. Tido Mengerereng semula.

tegak xbagus,nanti sesak nafas...better mengiring ke kiri...bykkan bantal

5y ago

belah kiri baby serap nutrien lbih bagus,try alas perut dgn bantal kecik

boleh baca info ni kt apps.. jgn tlentang.. kne mngiring..

Pernah baca....mengiring ke kiri terbaik

kekiri sambil peluk bantal😅

Kiri