Kecutkan Cyst

Hai mommy2 n bakal mommy semua😊...pagi td sy pegi hospital utk repeat scan, alhamdulillah dah nmpak baby n dh ada heartbeat🤲 baru 7w...ikut kiraan spatutnya 7w4d..tp doc sahkan sy ada cyst..so ada x nasihat n petua utk kecutkan cyst?yg ada pengalaman blh share kan tips jgk utk kecutkan cyst..smoga tips nie blh mmbntu bakal mommy yg lain jgk☺️ #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

11 Balas

tengok jenis cyst. biasa kalau ovarian cyst size bawah 5cm dia akan hilang sendiri once baby makin membesar. saya pun ada 2.5cmx2.5cm masa scan 6weeks dgn 11weeks. sekarang dah 24weeks doktor bagitahu cyst memang takde dah. cuma nanti lepas bersalin kena pantau takut dia ada balik.