Kecutkan Cyst

Hai mommy2 n bakal mommy semua😊...pagi td sy pegi hospital utk repeat scan, alhamdulillah dah nmpak baby n dh ada heartbeat🤲 baru 7w...ikut kiraan spatutnya 7w4d..tp doc sahkan sy ada cyst..so ada x nasihat n petua utk kecutkan cyst?yg ada pengalaman blh share kan tips jgk utk kecutkan cyst..smoga tips nie blh mmbntu bakal mommy yg lain jgk☺️ #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

11 Balas

Macam saya masa pregnant anak first dulu. Dari 4w scan dah nampak cyst. Baby tak nampak lagi. Lepastu repeat scan 6w cyst makin besar. 😅 dalam 7cm cyst saya masa tu. Tapi Alhamdulillah baby dah nampak. Repeat scan tiap 2 minggu sampai kandungan 12w sebab dr nak pantau. Dr kata kalau cyst masa pregnant ni InshaAllah akan kecut sendiri bila baby makin besar. Alhamdulillah betul saya masa scan 8w cyst dah 4cm. Masa 12w dah kecik sangat 1cm macamtu. Dr cakap ada juga kes cyst tak mengecut, 14-16w nanti kena operate buang cyst sebab takut mengganggu baby nak besar. Tapi dr kata sangat2 jarang berlaku. Biasa dia akan kecut sendiri. So sis don’t worry. Jangan stress2 ya.

2y ago

hehehe...in Shaa Allah...sy xfkir sgt pun lps doc kata blh hilang,lega rsa dgr...tp kna jga mkn je la🤭