Breastfeeding baby

Hai mommy². Hari ni terasa down utk menyusu baby. Banyak punca yg blh jadikn sya down. Mna dgn breast sakit masa menyusu, lps tu mak blh kata "susu hg ni x elok". Blh keluar ayat tu sbb anak kembung 😮‍💨. Ni ada ke 2 pengalaman pertama BF sbb ank sulung dulu terus bg susu formula sbb ikut apa mak kata. Dgn anak kembung semlm kita sorg je yg berjaga. X cukup tido siang dgn mcm² perkataan yg menyakitkan hati. Serabut, sakit 😭. Nk bg susu baby pon banyk bunyi dia. Desak² utk bg susu formula plk 🥲klu sulam² utk turunkn kuning xpa ni tah la nk ckp pon x kena mak kn 💔

2 Balas

lepas ni tanya balik sebab apa tak elok? Allah yg cipta susu jadi nak kata kejadian Allah yg membuat susu ni tak elok? anak kembung bukan punca utama susu. mungkin dari cara lekapan bila menyusu. pedulikan dia, walaupun mak sendiri. apa apa boleh rujuk doktor. mak pun bukan pakar. saya sendiri bila family kata macam macam saya melawan balik je sebab saya dah banyak belajar masa mengandung dari doktor, kaunselor lactation dan sebagainya. apa yg kita rasa baik untuk anak, teruskan. dia nak kata kita degil ke derhaka ke pedulikan. yg jaga anak tu nanti bukan dia, kita. tak cuba minta tolong suami jagakan kejap untuk awak nap/makan ke apa?

3mo ago

suami keja balik mlm. kesian plk nk ganggu dia