luahan hati dan mohon pendapt

hai mommy2 ..apa pendapt mommy2 kalau terpish dgn suami. mula2 MIl mintak suami balik Kg 1 bulan.. then after 1 bulan suami dkt kg ,suami call i bagi tahu yg mil suruh duduk 2 3 bulan.. ok sbr lgi.. disebbkn ank bru 6 bulan waktu tu so i and bby fly lah ke kg suami untuk 1 bulan.. blik ke rumah pada 1 hb 10 ni.. tpi mil dh ckp awl2 x bagi suami blik ikut i.. hmm tak tahu apa rancangan mil.. siap ngis bgai cakp suami ank derhaka. then i cakp kat suami x apa lah i balik berdua dgn baby yg dh nak masuk 7 bulan.. suami jnji nk balik tapi ambil masa 2 ke 3 minggu lepas i blik.. persoaln nye Mil boleh ke cakp mcm tu anak derhaka dekt suami sedgkan suami ada lgi tnggungjawap yang lain... mislannye suami x dgr apa mil and fil ckp dosa ke.. hmm sedih... jadi menantu yang 24jam ada je slah.. Mil i lupa yag dia ada 4 org ank permpuan yg belum lagi kahwin.. sekrg masih di kg suami.. semalam i demam 37.8suhu badan and FIl Mil cakp kat suami x payah amik cuti kerja je , nanti i baik sendiri demam jgn manja2kan sangt.. apa hukumnye ye kalau Mil FIl pakse anak tinggalkan isteri dan jika suami x ikut derhaka ke suami tu.. ahh jatuh air mata ku.

10 Balas

Suami sis kena slow talk dgn mak pak dia actually. Dia kena mainkan peranan penting dalam hal ni. Taat kepada ibu bapa tidak boleh sampai menzalimi isteri sendiri. Parents dia pun kena faham jugak lah. Kalau tak mampu jaga, pulangkan balik dengan cara baik. Takkan kita nak duduk situ pulak, lagi byk masalah. Sedangkan dlm islam, anak yg sudah berkahwin kena tinggal asing dari parents. Kesian sis, moga sis kuat ye. Nak minta husnudzon kata mak rindu, nak bg kasih syg pun tak boleh jugak. Lama betul. Kita pun ada hak kita. Sis bincang dengan suami sis lek lok ye. Yang penting, sabar dan solat

2y ago

Hmmm,,xda istilah berdosa derhaka smua la sis ,,yg menilai ALLAH bkn diorang,,kalau suami ada otak dia boleh fikir