sakit gigi trimester 1

hai mommy's yg ada pengalaman,nak tanya sikit..sy baru test upt dan +,skrg dlm 6minggu mcm tu..tak pegi scan dan checkup detail lagi..sblum ni penah preg tpi gugur 2 kali..so kli ni agk trauma nak pegi cek awal..nak tgu 7-8 minggu bru nak scan..tpi skrg mengalami sakit gigi,terutama lepas makan..tu consider alahan ke?rasa mual ada tpi tak teruk..,risiko tak utk kandungan?please respon mummy's ❤️❤️

2 Balas

Sakit gigi bukan alahan mengandung. Check gigi and dapatkan advise dr gigi untuk rawatan. Dah masuk 3rd trimester takleh buat apa2 dah dengan gigi yang sakit tu. Masa mwngamdung badan kita share nutrients dengan baby. Sebab tu masa mengandung, minum la susu mengandung/ fresh milk. Kalau takleh telan susu, inform dr. Mintak ubat calcium

blh pergi klinik gigi cek...bgtau jugak awk pregnant.... doc gigi tau apa rawatan yg blh atau xboleh utk ibu preggy