formula baby

hai mommy’s sye nk tnye anak sye dh 3 bulan kerap nyusu kuat kdang smpai dh kosong breast die still mintk lgi susu sye nk topup formula susu ape yg terbaik ye? klau similac ok x?

6 Balas

Sy pn cmtu smpi kiri knan hbs n bby still nk susu. Wktu tu xprepare pn any fm. Nsib hosp ada bg sample susu brand anmum tu.. tp bby xngam. Last2 sy tnya smua in laws n adik bradik, susu apa ank dorg mnum. Yela kan ktrunan yg sama n also spupu dia.. so sng nk track dia alah apa. Drpd yg murah ke mahal listkan bila dh dpt jwpn drpd dorg. Sng nak tracking. So kte dh leh prepare mna kne reject bila bby smbelit or cirit.

similac antara brand yg hospital pakai untuk kes baby yg xbf masa admit ward.. kalau kita fullt bf biasanya ikut demand baby puan.. tp kalau rasa anak x cukup susu blh try n error dulu fm.. kena monitor berak kencing anak.. kembung perut atau x.. ada muntah ke x.. sbb bkn semua susu formula sesuai dgn anak kita..

1y ago

itulah tu tpi demand anak sye tnggi kdang breast dh kosong dua belah pon msih teriak nk susu snlum ni sye penh bgi dutchbaby lactogen dupro tpi die mcm tolak susu tu ade setengah formula die minum 1-2 onz je lpstu msih nk breast sye ni sye nk try mahal sikit puan rse s26 atau similac ptut sye cuba dlu? sbb anak sye sblum ni mnum fm die x berak 2 hari bila die isap breast sye bru die berak mcm mne ye puan sye xnk bgi die breast buat mse skrng sbb nk tgok susu mne sesuai tpi die still nk breast jdi sye xthu mcm mne nk monitor berak kencing die dan sye xthu klau die berak tu atas sbb susu sye atau fm xleh beza sbb sye cmpur ade cadangan x? anak sye 3 bulan

Similac anak sy ok, s26 pun ok, kes awak sama mcm sy anak sy sampai hypo masuk wad doc suruh topup dgn susu formula, kdg2 kita rasa susu badan dah ckp tp sebenarnye tak nak2 anak lelaki lagi la menyusu byk gila 😁

1y ago

Kan, kuat sgt menyusu lagi besar lagi kuat menyusu, klu awak ada bajet lebih similac klu tak s26 la sbb s26 jarang anak akan sembelit tp awak try la dulu beli yg kecik tu klu ok bru proceed eh sbb takut anak awak tak sama

https://www.instagram.com/reel/Co9tmvSp22T/?igshid=YmMyMTA2M2Y= awak tengok info kat sini. actually susu badan dah cukup untuk anak, tak perlu awak topup susu fm. semoga membantu ya 🤍

1y ago

ok thanks mommy

susu formula nie kne try n error.. ssuai dgn anak org mgkin x ssuai ngn anak kte.. sis bley try bli pek kcik dlu..

Baby sy mnm similac ok sesuai dgn dia

1y ago

itula sye nk try similac atau s26 sbb sblum ni sye try dupro lactogen dutch baby die munthkn blik kdang die minum pon xhbis still nk breast sye