Belom Rasa Pergerakan..

Hai mommy.. Sye nak tanye normal ke sye da 20weeks masih blom rse pergerakan baby? Risau sngt... #firstbaby #20weeks

9 Balas

Ada yang rasa lambat. Kalau sis risau, cuba rujuk doktor. Ini sedikit panduan apa yg sis boleh rasa tentang pergerakan bayi dalam kandungan: https://my.theasianparent.com/gerakan-janin-dalam-kandungan

Kalau dah scan..ada denyutan jantung .. Lengkap semua.. dah ok tu.. Maybe u busy keje x sedar ada pergerakan.. U aktif...baby akan pasif.. U pasif .. baby akan aktif😊😍

Ade stgh awal dpt rse pergerakan ade lmbt sikit..Klu msa cek tu nurse kata smua normal okey jew...first preggy mmng lmbt ade rse pergerakan..Skli je rse dia tndng..

Kdg ada yg Rasa awal..ada yg rasa lmbt..ank k fay dua org dulu lmbt..yg ni no3 16w dh rsa..skrg 20w kdg2 dia aktif kdg dia x..sbb ruang dlm perut masih luas

Saya pun first baby .18w dah rasa baby gerak .now dah 19w baby selalu aktif mlm .sis cuba fokus mesti rasa baby kick lembut ja kat perut.😊

mgkin belum lagi tu sis..sy blh rasa pergerakkan masa 23 weeks suda..

Sye 1st baby 22weeks baru ade rasa gerak kak...bukan semua org sma...

jgn risau sis..sy msuk 27week baru rasa,tu pn skit2 jee..

Saya 21weeks baru rasa. Anak first kut