PREGNANT TRIM1

hai mommy, sy sdg pregnant trim1 n kdg2 bdn tu rasa lemah lemas nak mkn pun x lalu apa lg klu t’hidu org sdg msak rasa nak pitam n muntah jaa,, mkn sesuap jaa nak muntah🥲so ada masa tu sy ikut husband ats urusn krja smbil tu jln2 nak ambil angin emm tiberr pula bdn ni rasa elok mcm x pregnant lngsung😂mkn pun x memilih, mual2 n sakit bdn mcm x da dahh smpai husband pun tnya jga sbb tetiba aktif, sy bkn mengada2 tpi x tau pula klu asyik teperap jaa kat rumah letih lesu mkn x lalu😅ada x mommy yg mcm sy, sy rasa mcm x pregnant pula bila dah aktif mcm biasa risau pula#firstmom #pleasehelp

13 Balas

memang ada mcm tu, beyond our control. Masa pregnant saya suka pegi kerja sbb saya rasa aktif dan segar, tp bila balik rumah tiba2 mood tukar teruk,pening nk muntah, x boleh bau makanan, x syka buka peti ais, mcm itu lah peti yg paling busuk..suami pun x boleh tidur sebelah sbb tiba2 sya x boleh hidu aroma badan dia dan perfume dia, padahal dia x lah busyuk, ok ke dia, sabun mandi pun kena tukar..ini berlarutan hingga 4 bulan lepas tu ok.. tiap kali mengandung sebelum sampai 4 bulan sya mesti kena admit hospital lebih kurang seminggu sbb kekeringan badan dan perlu masuk air 7 ke 8 botol air dan pemantauan dr hospital.