Demam usia kandungan atas 6 bulan

Hai mommy, sy dah masuk 7 bln..sape pernah demam masa preggy..memang demam masa preggy baby kurang gerak/aktif ke..kalau ikut pengalaman ibu2 sekalian sama mcm tu ke..sy ada rase gerakan baby tp lemah je..

2 Balas

Better refer hospital. Sbb sy masa pregnant 37 week pun demam juga tapi baby kejap aktif kjap kurang aktif . P check klinik panel diorg just kata ok asalkn baby kiraan pergerakkn ckup 10 kali. Masuk hri ke 3 demam ptg tu rasa sakit sngt dkt perut & pagi tu terus pecah air ketuban. Check2 baby dh berak dlm perut. Bahaya utk baby & mommy. Sbb kita xtahu ap yg jadi dlm perut tu.

Refer doktor sis. Saya demam ritu 38.5 pegi hosp terus dia refer labour room kene tahan wad 3 hari 😌