Baby kurang gerak

Salam ibu hamil sekalian . Nak tanya kalau kita demam ada effect tak pada baby ? Baby saya kurang gerak tapi dia kerap tersedu . Saya baru start demam semalam . Sekarang usia kandungan dah 33 weeks . Ada cara tak nak kebahkan demam . Saya sepanjang pregnant ini kali pertama demam teruk . 🥺😭😢#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

8 Balas

demam masa pregnant ni sebenarnya tak normal ye tambah2 suhu tinggi. kalau dah sis rasa baby kurang gerak tu segera la ke pac, baby ni kalau mak dia demam dia pun demam sekali. saya last week demam suhu sampai 38.7 baby kurang gerak jgk, pergi pac tgk2 jantung baby laju dari yang sepatutnya terus kena tahan wad & drip air

saya pun baru keluar hospital sebab batuk lama sampai dah ada jangkitan kuman... dah makan antibiotik pun tak jalan... doktor proceed untuk drip... jangan tunggu lama² yang penting nyawa keduanya selamat... Semoga yang baik² sahaja buat para ibu yang mengandung diluar sana...

ke klinik @ hosp trdekat sis...ksian kt bby tu, sy dh 2x dmm msa preg smpai xllu mkn & xblh bgun lgsg... dua2 kli jgk la sy p tadah tgn dkt doc mntk mskkan air trus sbb xthn ...ad je pnadol utk ibu preggy cma tkt lmbt kesan dia dgn musim skrg nie.

Saya baru ni kene tahan wad sebab baby kurang gerak, saya batuk teruk. Doctor pantau seharian. Saya xckup gerak walau saya minum ice cream, air sejuk, usap2. 9mlm sy pergi pac, terus tahan wad.

camana kita tau kalau baby dlm perut sedang sedu sis ?? saya skrg dah nk masok 30w. tak perasan pulak sedu sedan ni,cuma tau baby gerak dan tendang je

1y ago

Sedu dia mcm berdenyut tmpat yg sama berulang kali..

kalau demam terok suhu tnggi btter prgi klinik atau hosptal.. ibu preggy dmm trok blh effect ke baby

dah teruk pg hospital la sis. demam boleh buat sawan nnti.

Hi sis, terus pergi hospital ya utk check keadaan baby.