Susu Terbaik

Hai Mommy Susu apa yang terbaik Untuk Di amalkan masa pregnant? Kandungan Saya 10 minggu. Kandungan Pertama Selepas 8 Tahun menunggu.

7 Balas

Hello mommy to be..tahniah ya slp 8 thn ttc.masa sy preggy anak kedua,nurse kkia gov(klinik kesihatan ibu anak)ada nasihat kalau boleh jangan minum susu ibu mengandung yg berlambak di pasaran sebab tinggi sangat kandungan gula.Minum saja susu low fat spt dutch lady dll.Sbb boleh terjadi diabetis semasa mengandung(gdm on diet yg dipantau Dr&nurse).Sy sendiri alami gdm on diet,kena masa trimester ke-3..nasib baik gdm tak sampai kena mkn ubat.cuma sy kena monitor gula 3 kali seminggu dan kena tulis dkt buku pink sbg record

2y ago

Amen🙏🏻🙏🏻Sama² dear.Jaga kesihatan dan baby dlm kandungan ya.

kalau takda gdm, boleh je minum susu mengandung. kalau ada, susu low fat apa2 brand pun ok.

frisomum gold. tp klau mommy ada gdm jgn minum susu ibu mngandung. cukup skadar susu biasa

fresh milk, susu kurma, susu kambing asli tanpa gula tambahan.

susu fresh milk nespray pun okay ..takda gula tambahan.

Enfamama sedap untuk saya yang teruk alahan.

Anmum pon bagus