Hb rendah 9.8 kena cucuk ubat

Hai mommy smua..nk tnya siapa ada pengalaman hb rendah...hb sy 9.8 dktr suggest utk drip ubat kt tgn tu ..sy takut la...mcammana ye..ade x mommy yg prnh cucuk dh sblum ni...sy dh buat smua..dh mkn smua yg dicadangkan utk naikkn hb...kerang, daging, jus delima, jambu batu, oren, sunquick, smua sy dh mnum n mkn..tp hb xnaik2..xtahu kat mana silapnya..kopi pun dh lama stop..teh mnum pun stgh cawan je..tu pun kalau tringin sgt...#pleasehelp

12 Balas

Sy sblm ni pernah 9.6 tapi Dr increase dose maltofer, sy makan 3 tablet per day alhamdulillah naik. Sepatutnya sy pun kena buat iron theraphy di hospital tp sbb ada kenaikan check up seterusnya so tak jd proceed yg cucuk tgn tu. sis try makan high iron diets cth daging merah, delima, jambu batu dan kerang and avoid segala caffeine. Tidur pun kena cukup

3mo ago

Haah sembelit sis, mmg xlawas. Sy start consume virgin coconut oil yg capsule and alhamdulillah xsembelit lagi dah, hb pun ok