sabun pembersih cik bunga

Hai mommy slmt ptg.. Nak tanya sabun pembersih cik buga selamat tak di gunakan ketika hamil.. Dan brand apa yg terbaik..

11 Balas

mula² saya memang pakai pembersih miss v,sebab dah terbiasakan..soo baru² ni saya ada bertnya nurse KKIA,nak tau tak apa jwpan nurse tu..kalau bole jgn pakai sebab kalau kita kerap pakai nanti masa nak jahit lepas bersalin,isi kita tu akan jadi macam TAUHU,lembut&susah nk jahit..kebanyakannya mcm tu klu pakai pembersih miss v.. itu yg berlaku masa sya bdrsalin ank ke2,nurse yg tgh jahit tu ckap mcm tu..isi sya mcm tauhu,susah mau jahit sebab lembut..jdi sya dah tak pakai lgi sekarang

4y ago

Sama la saya pn dah terbiasa pakai dari sblm kahwin.. Tapi skrg ne tgh preggy anak 1st tu yg tnya blh ka x.. Bila baca smua komen mmg x pakai la 😅

Sya tak pakai sblum ni..tapi kwn sya ada bgi promosi feminin wash hujung tahun lalu,dan sbgai support kwn sya beli la..produk d'herb..skrg masi pki sbab sayang klu tak habis..sya pki 1 kali jer setiap hari..

Slama mengandung ni smpai dh nak bersalin sya tak pakai sabun untuk miss v, just cuci bersih2 pakai air je kalau lepas buang air.. Sebab ada baca2 cakap tk boleh guna pembersih smasa mengandung.

kalau boleh jgn biase pakai sis. sy baru je besalin 16may n doc tegur lembut dinding dkt bwh tu sng jahitan tebuka kalau lembut sgt😅 doc suruh cuci pakai air suam n keringkan pakai tisu je

4y ago

samalah sis even kite jrg pakai 😆

Masa mengandung x guna pun sis.. Ckup air biasa, bilas bersih2.., pastu lap2.. Kalau x mengandung, sy pengguna Sireh Emas.. Mmg best guna, sejuk berangin ja, harga pun x mahal sgt...

tak bagus pakai sama ada preggy ke x, sbb miss v kita ada bakteria baik dan jahat, kalau pakai pembersih ni skali dgn bakteria baik skali mati so better xpyh pakai...

Byak yg saya baca/dengar..preg atau x, mmang xdigalakkan pakai sabun ap2 kt miss v..basuh guna air bersih je..😉

Tak perlu feminine wash sis. Even time tak pregnant pun tak perlu pakai. Cukup laa cuci dgn air garam suam.

doc x galakkan time mengandung pakai pencuci miss v..sebab selalunya ada bahan pewangi kan..

Doc kata x yah pakai apa2. Cuci dgn air biasa sahaja