Konfius darah nifas dan haid.

Hai mommy semua..sy nk tny mgenai darah nifas. 3ari lps sy mgalami keluaran cairan brwarna cream. Adakah itu tandanya nifas sy sudah abis.??tb2 arini kluar darah merah mcm period hari prtama. Adakah itu darah period??? Risau jugak tkt trsalah mkn ke apa. Nk jumpe doktor lom smpi lg tarikh temujanji.

1 Balas

jika blum ckup 44 hari atau 60 hari pling lm alami nifas ..means ia masih drh nifas.dlm islam pling cpt 44.. pling lm 60 hari..lebih dr 60 hari dkira drh istihadah..mg dpmudahkan segalanya amiin

12mo ago

kali ni sy pantang mil yg jge sb dia bidan. ade la jugak dia urut selang sehari. pas 2 perut pn pakai asam jawa cmpur ape ntah,balut. 2jek. tungku mil xbrani nk buat sb dlm pn operate. hihi.. pape pn trm kasih yek sis kongsi ilmu.