luahan hati

Hai mommy semua. skrg sy hamil ank pertama. Masalah sy skrg sy stress sbb adik ipar lelaki tinggal brsama kami. Suami brjnji akn masukkan adik dy asrama once dh masuk bulan 3. Tpi since skg pkp,adk dy dikmpg. Haritu sy ad tnya dy,hbs pkp adk dy akn masuk asrma kah.. Tpi dy seakan msih mnunggu panggilan dr asrma sdgkan sy thu asrama mreka ada kosong. Suami seolah hnya mnunggu tnpa usaha utk tnya pihak pngurusan. Dy sprt mao adknya tinggal brsama kami. Nak dijdkan cerita adk dy dikmpung kmlangan dn kaki keduanya patah. Mlihatkan keadaan dy yg bgitu sy makin strss kerana kmngkinan besar adk dy akn trus tnggal brsama kami. Krn kalau tinggl diasrama kna naik tangga.. Sy tgk suami sy lgsung xmmkirkan keselsaan sy. Sblm ni sy hnya mkn hati sndiri. Sllu mngis krn sy strss brada dirumah sndiri pun kena pakai tudung.. Sy tidak bebas dirumah sndiri.. Bila ditny psl asrma seolah suami sy back up adk dy.. Dn mngatakan sy tidak mmhami situasi org lain. Berdosakh sy?? Dn, adakah suami sy berdosa sb mmbiarkan hati isteri dy bgini.. Sy kdg2 risau prasaan sy ini mmbuatkan suami sy berdosa dn rezekinya susah masuk. Tpi sy rasa susah utk reda jika keadaan ini trus brterusan. Sy stress ?

1 Balas

Hurm...soalan sy pd sis. Ayah suami sis msih ada??? Suami sis adikberadiknya berapa org dan dia ank sulung atau sebalikny???? Jika ayah nya sudah uzur sgt2.. atau sudah meninggal dunia..mmg tu tggungjwbnya sbgai ank dan seorg abg tuk uruskan fmly.. lelaki ni bsr tggungjwbnye... Jika msih prlu mnjg mak ayah nya..kerana itu tggungjwbnye..ank lelaki nye tggungjwb smpai mati sis pd parentnya..jika adiknya msih d bwh umo 18tahun pn msih bwh tggungjwbnye juga.. pd user lain..jika.pnyataan sy ini ada skit xbtl cara pnympaiannya..sila btlkn ea..