Anak ske mengigit Maaf isu ni sy pnh bincangkn dn slh sy tidak terangkn dgn detalis.. ank sy tidak

Menyusu bdn.. bila dy mrh atau brg2 di ganggu rkn di sklh dy akn mengigit.. kerap kli sy mendpt aduan dari pihak sklh ank akn mengigit rkn2 di sklh .. tetapi bila di rumah dy akn mengigit sy jika ank rsa terancam atau di ganggu .. kdng2 kmi suami isteri pun digigit jika buat dy mrh.. mcm mne sy nk atasinye.. pnh skli sy tampar bibir dn gigit dy semula dlm keaadaan sy mrh… hanya seminggu sja dy.. x mengigit… apa perlu sy lakukan?? Sy btl2 buntu😭😭😭😭 #firstmom #xadaibunkankdymengigit #anak_first

5 Balas

tiap kali die gigit, gigit die balik. bagi dia rasa sakitt tu. xkesah la tahan berapa lama pon. kena explain dgn die, jgn gigit org. awk jgn tampar die. bahaya suke mengigit nii. habis anak org lain kena gigit. kalau kena dgn parents yg lorat, x psl anak awk kena. and boleh sebabkan gaduh antara parents. bila die gigit awk tu, picit hidung dia, sampai die lepas kan gigitan tu. sbb die akn guna mulut utk bernafas nnti secara x langsung die lps kn gigitan.

1y ago

Terima kasih atas cadangannye

Puan boleh jentik mulut dia,,atau marah,gigit dia blik biar dia rasa sakit..xboleh biar kn nnt mengancam kanak2 lain.jgn ikut sgt dia punya perangai,,sy ni jenis mommy garang,,mmng ank2 sy semua sy pernah jentik,rotan dn cubit bila dorang buat salah,lma2 diorang xbuat daa

1y ago

Terima kasih atas cadangan nye

Cuba mommy peluk sambil tu cakap tak baik gigit orang. Nanti orang marah. Sebut nama anak cakap awak budak baik kan. Tapi kena cuba ulang banyak kali. Anak saya takda selalu suka gigit tapi apa pun cuba cara tu ya mommy.

Kalau anak sy menggigit ke pukul ke sy mesti buat benda sama kat dia . jadi dia rasa apa kita rasa pastu saya cakap " ha apa rasa " Skrg anak saya dh tak pernah gigit2 lagi

kene bgtahu dia akibat gigit org..