Botol susu

Hai ibu2..ad tips x untuk bby nk bgi minum pkai botol susu🥺sy dh mcm2 guna jenama botol susu yg wide neck tpi still xmau..dulu dy pandai minum pkai susu botol..tpi lepas sy jarang2 bgi trus dy xmau..sejak dy suka masuk jari dlm mulut,,bila masuk puting susu dy buat2 main dgn puting susu tuu..dy gigit2..salah sy jgk sbb sy egtt bila dh slalu guna sblom nie dy akn pandai lepas2 tuu🥺bantu sy ibu2🙏🏻 #baby3bulanlebih #firstmom

3 Balas

baby sy mcm tu jugak..lps 2 bln lebih dh xmau susu botol..dekat2 nk masuk kerja..esok tu nk hantar kat pengasuh.harini tekad ajar dia jugak..bg botol susu.x bg langsung susu ibu..dia lapar..dia minum juga.akhirnya berjaya.siang bg susu botol.malam baru bf.

1y ago

Sme lhaa..2 bulan lebih xmau susu botol..pernah jgk try bgi mase dy btol2 lapar.. kuat ngis..melalak x duduk dy..adoii,,kita plak kesian tgok dy ngis cmtu..xpe nnti sy try lgi..terima kasih tw bgi tips..

Saya macam puan jugak haritu. Last saya beli pigeon sbb org kata ok.mula2 mmg anak tanak, lepastu paksa2 sampai dia nak. Baru ok.. skg dah pandai minum dlm botol. Hati kene keras sikit kalau dia nangis or buat2 muntah tu🥲

1y ago

Sy guna avent dgn piko bello..satu lgi lupa jenama ape..smua dy reject..ngis melalak..nnti sy nk try pigeon plak tgok cmne..kiranya kne paksa lhaa nie..nnti sy try lgi..terima kasih tw🙏🏻

Masalah sis sama mcm sya dlu anak elok je hisap botol Avent skrg taknak.. bila paksa nangis bekeras taknak hisap so sya nekad nak try pegion juga ni… so anak sis mcm mna dah ok ke?