UPT positif Seminggu Awal

Hai Mommy semua, Saya cek UPT & hCg awal seminggu sebelum period, tapi dua line. Saya buat test ini saya ada terasa pening, moody, and loya2. Period saya mmg tidak teratur. Next period sepatutnya 27hb, 28hb, 29hb Mac 2021, smlm ada keluar spotting berdarah setitik dan warna coklat + lendiran putih. Adakah ia menandakan akan period? Saya risau, sbb ini ada pertama. #ingintahu #firstbaby #bantusharing #1stimemom

UPT positif Seminggu Awal
17 Balas

Salam sis , sy sblum thu pregnant , period sy 2 bln tiba-ii x teratur . Lpstu sy kluar spotting coklat and perut cramp mcm nk period and rasa mcm period awal 3 hari dr sptutnya . Lps 5 hari sy cek upt sbb period dtg 3 hari tu pon cuma spotting sikit-ii and last double line terang . Klu sis dtg spotting coklat mcm tu kemungkinan besar mmg pregnant n tgk dr hasil upt pon mmg pregnant tu

Sy pun test upt 4 hari before tarikh expected period and double line. Alhamdulillah skrg pregnant nak masuk 3 bulan dah, anak first juga. Take care mommy to be semua 🤗

sme la sy..kluar drh spotting before tarikh period,n tbe2 rse mcm mulas2 perut..tp tk rse nk berak.blik rumah trus cek upt,tkut jugk la..tp branikan dri jgk..n last naik double line.

seminggu awal pun da boleh detect pregnt sis.. insyaallah ade tu.. tp kadang2 tanda2 yg sis dpt tu pun utk tanda period na dtg... apa2 pon sy doakan sis dpt gud news ya🥰

Saya ada cek guna pregnancy test tu sepatutnya period tp da lewat seminggu. Harap2 positif. Tp result msi 1 line. Doakan saya d kurniakan zuriat yahh

3y ago

Insha Allah, tggu lagi seminggu. amin

Mmg +ve ni. Tahniah. Sy pun dua line seminggu sebelum period. Alhamdulillah baby dah nak masuk 3 bulan. Anak first jugak.

kalau terang mcm tu pregnant la tu.. klau samar2 sampai nak juling mata tgk tu baru la patut was-was period or pregnant 🤭🤭

3y ago

kannnn terang benor dah tu. Tahniah! 😁Kalau dah tahap juling nak tengok tu, kena la banyak kali cek.

Sy pn pnh cek sehari sebelum period..dan period sy unregular..double line terang n skrg preggy 5month puan..

3y ago

Inshaallah puan..doa byk2..tp awl2 xperlu scan lg klu tiada bleading..sy haritu tahan rasa excited nk scan tp tangguhkan dlu sbb nk betul nampak..bila 10w+ baru sy pegi scan n alhamdulillah ..semoga rezeki zuriat jg buat puan..

insyaAllah takde pape sis.. doc bagitau kalau spotting 1 2 titik mcm tu menandakan kita pregnant.

cuba test pkai Upt Clear Blue, terang tu takut dah 5w+. Pape pon tahniah wak. Jaga diri ye