Normal Ke 16 Week 6 Hari Baby Dh Bergerak?

Hai mommy semua.. Normal ke 16 week baby dh bergerak.... Biasa korang semua kndungan brape week baru rze baby gerak2

157 Balas

sya dri 14 week lagi...skrg 16week lagi lah..bonjolan bergerak..kejap kanan kejap kiri..ats bawah...aktif sngt...kerap kejang prut..dya gerak..keras

Hihi , sama la sis sy pun rasa dah bby menendang sikit2 dah kalau time baring pegang perut rasa la tendangan tapi tak kuat la sebab baru lagi kan...

sy skrg baby bru 16w 3 hri tp dh nmpk dri luar dia gerak ,nampak dkt bwh tu dia senget sblah kiri ,kdg kdg rse dia gerak tp perlahan sngt 😂

maaf nk tanya..bby tendang rasa mcmne.dia rasa sakit kew lepas tu hilang..mcm tu kew..maaf bru first bby

3y ago

Saya rasa macam kena jentik, sekejap je☺️

Mcm mne nk tau die gerak? sy hari ni 16week.. kdg2 bwh perut rase ngilu mcm menyucuk.. tp kjap je dlm 1minit pstu lma kemudian jd lgi😅

sy dah 17 mgu 2 hari tapi blm ada pergerakan.waktu sy scan doctor cakap baby aktif..mkin perut sy boroi tu lah x terasa tendangan baby..

itu normal sis , 16 weeks ke ats dh blh rsa baby tu brgrk , tpi yg mna lemak tebal tu 20 weeks ke ats bru raa baby tu bergerak 😂

sy 16week 5hari . time solat kerap rasa dia bergerak . kalau time kita baring nak main dengan dia . tanak pulak dia bergerak 😂

Normal sya dlu waktu preggy 14week dh bergerak, tpi halus je, time lapar mesti ada gerakan halus tu smpai jdi geli sngat😅🤭

Sy rasa normal.. Sy harini bru masuk 16 weeks.. Smlm mcm ada rasa gerakan kecil.. Dia tendang2 kaki kot😂