16 week

16 week dh blh rase baby gerak ke.. Kdg2 bila pegang prut rse denyut2.. Tu ke gerak baby??

2 Balas

Yep .. da boleh rasa sis .. dia tgk pd org dan jenis2 lapisan perut juga kot .. sbb klu org yg agak berisi mmg akan kurang rasa ms awal2 .. tp yg jenis perut tipis atau agak kurus mmg akan cpt rasa .. mcm sy bby 13w da rasa .. cuma slow n soft je .. tp sekarang da 16w mmg rasa sgt walau kat bhgian luar prut x nampak sgt .. tp kt dlm kita je dpt tau .. kdg2 tergelak sendiri bila rs tu .. klu nak tau adakah tu gerakkan dr baby atau x cuba tgk pada pusat .. kalau pd bahagian pusat kebawah bergerak yes tu bby .. tp klu dr bahagian pusat keatas tu bkn bby .. kdg2 mmg kita akan confuse sm ada bby atau angin .. tp klu kita slalu alert pd diri kita .. kita mesti dpt beza angin or bby .. lain org lain rasa dia ..

3y ago

amin3 .. awk jugak ..

18w keatas baru rasa sis. Mungkin angin yang main2 dalam perut tu. Memang akan rasa macam nadi skit.