Normal Ke 16 Week 6 Hari Baby Dh Bergerak?

Hai mommy semua.. Normal ke 16 week baby dh bergerak.... Biasa korang semua kndungan brape week baru rze baby gerak2

157 Balas

hahahaha tak tahu rasa gerak macam mana..mungkin sy tak sedar sangat kot cara baby gerak tu..sebab kdg tu rasa mcm2 perut ni..tak sakit perut pun tp mcm kejap sebu..kejap menyengat sat..kejap rasa mcm bergerak dkt bhgian bawah tu..jadi takleh nak imagine lagi hahaha..

2y ago

Sy nampak lemak je. 😣😣

Normal jee. Baby saya start tendang 13w. Sangat sangat aktif walaupun kecik lagi. Sekarang dah 6bulan, aktif tapi pandai. Saya tidur dia tidur saya bangun dia bangun

2y ago

Mcm ank pertama sy 3bulan rasa dh dy denyut2 gerak ank ke4 nih x rasa lagi dh 17weeks mungkin rahim luas kot🤣🤣

Sy 14weeks dah rase gerak. Walaupon anak first. Mybe kulit perut nipis kot. Badan pulak kecik. Bile baring sketul nmpak babynye. Mmg slalu dok tengok je dia gerak. Comel. Skrg dh 17weeks 😘😘

Haritu ada nurse tny , ada rasa gerakan bby? sy baru nak masuk 16w . Sy pun kata la kt nurse, takda lg nurse, kalau ada pun mybe sy tak perasan. Dia tick - dekat buku pink sy.. rupanya utk rekod buku pink. Sy baca pgalaman korang dekat sini, sy teruja pulak baby sy gerak² dlm perut ni , insyaallah harap ada hint yg sy bole agak yg tu adalah pgerakan baby. 😍 Tak sabarrrrr 😂

Bestnyaa sy 16weeks5day ank first masih taktahu lagi mcm mna rasa bby grk hihi

2y ago

sama laa saya, ank 1st... skrg dh 16 weeks. sy pn x tau mcm mane, samada sy x perasan atau x 😅. tp mmg terasa tegang je perut ni

sye pun 16weeks dh blh rsa sikit²..prut sye nmpk bbybump pun dlm 4bln lbih..kdang² xsdar bila tdo trtiarap..bby brgerak..risau plk..skrg dh 35weeks mkin aktif expecially tgh mlm🤭

Sy seawal 13weeks dh rasa mcm jarum cucuk2 di ari2, especially bila mengiring dan kerap pd waktu pg.. Bila tanya doc normal ke atau perasaan je, doc ckp baby awk la tuuuu, die aktif sgt 🤭

3y ago

Ouh yekew sis.. Sye pon sejak masuk 13 week nieh.. Selalu jugk rse mcm tuh

haritu kebetulan pegi scan masa 15 mgu tgk bby mmg xduduk diam..tp yg kat luar ni xde rasa pape pn..kalau ada rs pn xtau tu sbb bby bergerak ke sbb benda lain..huhu

3y ago

ya sama laa..baqu p scan dia gerak aktiv ja tpy luaq x qasa pown..mgkin kulit tebal kot

normal je saye 14 dah rase baby tu gerak 20 week ni macam besar sangat lah kalau untuk orang pregnant normal. tak taulah kenapa boleh macam tu. Kate orang" macam bukan 20 week but 7/8 month. tulah ulu hati sering sakit pasal orang boleh tengok baby saye gerak Kat perut ni

normal tapi rasa time baring menelentang jelah 😂tupun rasa mcm rama2

2y ago

Rasa mcm merecik2 rasa mcm denyut2