Normal Ke 16 Week 6 Hari Baby Dh Bergerak?

Hai mommy semua.. Normal ke 16 week baby dh bergerak.... Biasa korang semua kndungan brape week baru rze baby gerak2

157 Balas

Normal sist, sy 14weeks dah rasa, skg 24w hyper kdg x jenuh dbuatnyer.. Sampai buat kita rasa nak kencing bila dia gerak😂..

anak 1st 16week rsa lmbut je dia cuit... ni anak ke 2 dri 13week dh Rasa msuk 16 week trus kuat dia berguling2 dlm ni 🤣

Ye boleh rasa 16weeks ni , lagi2 lepas makan . Biasa anak kedua cepat rasa dia gerak . Anak first tak perasan gerak2 tu .

11-12 week dh rasa 😀 biasanya yg anak sulung memang akan lama sikit nak rasa sbb msh keliru dgn rasa gerakan bayi😀

sya 15week dah rasa macm jentik2 dlm perut ni...skrang 16 week kalau baring je mesti rasa gerakan dia...kerap pulak tu

Saya start 13week dah rasa jentik2 dalam perut. Macam angin letup2 halus. Sekarang 16week makin terasa gerakan tu 🥰

sy belum rasa kick lagi. cuma kalo lpas mkn especially, mesti rasa mcm bergerak2 dlm perut.tak pastu tu angin ke apa..

3y ago

Boleh je kalau nak lebih pasti, kalau ada something gerak bawah area pusat, thats mean baby yg gerak. Kalau atas dari pusat gerak, tu bukan baby. Sebab perut dah naik atas dari pusat kan, rahim ade dekat bawah lagi. 6bulan baru baby naik atas

besttnya dah rasa bby gerak. sy 12w ade jugak rasa mcm gerak2 sikit. tu normal ke uolls? rasa mcm bby nak berpusing..

sy dari 14week 5hari dh rasa tendangan skrng 16weeks 2hari mkin kuat setiap hati akan rasaa pagi sampai mlm asik mnndang jer

2y ago

setiap hari* 🤣

saya baby 6 bulan baru rase gerak sikit2... org cakap sebab perut saya tebal tu lah lambat rase gerakan baby... 😅