Normal Ke 16 Week 6 Hari Baby Dh Bergerak?

Hai mommy semua.. Normal ke 16 week baby dh bergerak.... Biasa korang semua kndungan brape week baru rze baby gerak2

157 Balas

Normal sis , saya anak kedua ni 15weeks dah nampak pergerakkan dia 😂 bila scan pulak nampak dia isap jari la bergerak gerak la . Masa baby first 19weeks baru rasa . Doc kata kalau perut kita jenis kulit nipis memang senang rasa pergerakkan baby 😂

Saya 12 minggu lagi dah rasa , tapi halus sgat . Padahal perut kulit tebal berlemak . First baby ... skrg makin terasa dah berdiri duduk dah boleh rasa dia gerak2 . Dulu mesti baring ja baru dpt perasan . Dah 23weeks 🥰 aktif sgt

baguslah tu aktif hehe. saya baru bersalin. masa pregnant baby aktif. masa nak scan 5d doktor tak dpt capture imej sebab baby aktif. doktor pun gelak. bukan sekali kami cuba.then kami decide tak nak scan.masa bersalin baru tau gender baby.

saya sekarang 13week , setiap kali saya aktif sikit macam nyanyi2 ke auto baby mengeras 😂 tahu tahu je orang nak lasak sikit tak boleh 🤣 lepas tu bila makan meggie je mula lah buat mual dan muntah , bosan agaknya makan meggie 😜

Saya 21w lom rasa lg heavy kick. Org ckp anak sulung lambat sikit. Yg biasa rasa cuma ngilu2 je

Anak ketiga ni sejak 12w sy dh rasa gerakan mcm ketukan/rama2/rasa tegang/rasa mcm kene cuit dri dalam. Skrg 16week mmg makin terasa kuat.. cuma belom rasa flying kick tu lg 😂 nnnti dh besar sikit la baru rasa…

Orang kata kalau kuat rase brgerak/tendang tu bby boy. Kalau slow je mcm xde rase ape2, tu baby girl.. and yess 16weeks sy dah bleh nmpak gender bby sy girl, patutlah ssh sgt nk rase gerak 😹 yeayyy geng mommy

samalah. sy 16 week , xtau nk ckp mcmne baby gerak. kdg ade rasa mcm air jr bgerak kt bhgian perut .. mcm angin .. tp pling kerap rasa baby sedu. bila baby sedu perut pun akn denyut .. tu tnda baby sedu .

Saya pun 16 weeks 5 days ada rasa2 perut tu mcm ada benda terbang2 terutama belah kiri. Nk kata sakit tk sakit tapi tk selesa. Tk tahu nk ckp 😅😅 dlm fikiran mybe baby bergerak kot dlm perut.

mcm mne ya rase dia gerak tu ? setakat nie saya dah 16 minggu 6 hari. just rasa mcm cramp senggugut tu je. sikit2 cramp. especially bila husband pegang perut. adakah itu tanda baby bergerak ?