Firstmom.. perut rasa mcm berat

hai mommy semua. Nak tanya, saya baru 28weeks+ dan saya kerap buat kerja sebab berniaga.. normalke kadang2 rasa perut belah bawah ni berat jeee.. tu dikira mengeras ke? Tpi mmg rasa berat je belah bawah mcm nk kene ampu baru okay..🥹 normal ke tak ye mommy semua… boleh share pengalaman mommy ade yg mmcni kee..

2 Balas

sy skg baru masuk 28week, start masuk 27week rase cramp2 perut bawah dan sakit pinggang bawah,kate nurse baby tgh membesar dan pergerakan nya dh terbatas sbb sempit buat kite rase mcm tu..dan kalau bole banyakkn rehat ya sis..jgn buat kje yg berat2 da 3rd trim tu.. kdg sy rase sakit perot mcm contraction plk.. risau jugak, tp pape pn mudhan baik2 saja..

4mo ago

sama sis sy pn firstmom😊 ya betul, kalo rase sakit tu kerap dan berlarutan dlm satu masa, better terus ke hospital ya☺ aaminnn3 insyaAllah.. ☺☺☺

sy dri 24w selalu mngeras belah bawah. normal laa baby makin besar

4mo ago

Okaylah kalau mcmtu🥹❤️