Baby songsang

Hai mommy semua, nak tanya normal tak baby 33 minggu kepala belum ke bawah? Masih songsang? Mommy ade pengalaman?

10 Balas

Kalau gi scan dgn doc pakar, masih ada peluang utk pusing balik sampai week 36. Tp masa saya dulu baby tak pusing2 walaupun saya dh exercise gymball, sepanjang pregnancy mmg saya rajin berjalan sbb bekerja, tp dah rezeki saya begitu so saya redha kena czer sbb baby masih songsang. Alhamdulillah baby selamat & sihat 😁 InsyaAllah mana tahu ada rezeki baby awak pusing kebawah. Pujuk baby hari2 tau.

11mo ago

Terima kasih share pengalaman sis, lega saya dgr bukan sy sorang mcm ni😊

sya 37 minggu baby kpla dkt bawah..skali check time 38 week..tetiba songsang...skrg mnunggu utk czer...huhu berdoa je tetiba dia nk terblik smula dan berslin normal smpi la hri utk czer...huhu

normal kot. masa saya haritu misi tempat saya bg sampai 36 minggu tengok macam mana. tp saya tak sempat 35 minggu dah bersalin jd czer la sbb baby melintang. kepala tak turun bawah lg masa tu.

Saya week 32 kepala belum kebawah. tp doc kata dia boleh lagi pusing2 nnti akan kebawah juga. now Saya week34 kepala baby dah kebawah. banyakkan berjalan & senaman pastu pujuk baby hehe

saya dah bersalin....saya tunggu 37 minggu jgk utk tngk baby turun atau tidak...tp tetap x turun sampailah tarikh ceaser...time operate tu br die turun...😅😅😅

Sy 36w baru baby turun. Pujuk² sikit baby hehehe. Lg satu sy suka bjln, main dgn gym ball tu. Ataupon bykkn bsujud.

saya baby second sampai 36 minggu kepala x turun lg...boleh bincang dengan doktor cara lain kalau tidak mahu ceaser....sebelum 38 minggu

1y ago

Tapi skrg dah bersalin ke?

Mmg mcm tu la.. sbb kena tgu nr sampai 36w baru btl² kena turun.. make sure buat something bg baby masuk jln..

kalau kakak ipar sy dulu dia cari bidan kampung betolkan kedudukan baby.. alhamdulillah dh bersalin normal

Sy pnah dlu camni..inshaallah pujuk baby supaya berpusing balik