Songsang lagi

Jika scan 33 weeks baby masih songsang, ada harapan lagi tak untuk baby turun ke bawah? Ada tak yg ada pengalaman buat exercise utk baby songsang tu? Memang berkesan ke? Apa punca baby songsang ye? Sebab anak sebelum ni songsang juga. Kali ni songsang juga. Takut sangat nak operate lagi....... 😭😭😭

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

33 blh pusing lg,sy 33w pun songsang kata dktor tp masuk 35w baby dah pusing balik kpla dah kt bwh,kena rajin buat senaman sujud tu,elakkn berurut nti blh cederakn tali pusat baby,nurse dan dktor pun tak sarankn berurut bila dah 30w ke atas,bahaya untuk baby

2mo ago

alhmdulillah ok,saya dh selamat bersalin emergency czer,bukn sbb baby songsang tp fetal distress

cari bidan bpgelaman UTK berurut. .ada je pndai pusing kn kepala baby ke bawah.

3mo ago

tak berani nk urut2 😁