Ancaman keguguran baby

Hai mommy semua morning. Ibu dh 2mlm tdo wad sbb ad bleeding bnyk. Tapi kluar darah mcm air tuu lps tu xad ketul2 darah ke. Scan bby aktif jee jantung pn okk kantung dy uri pn ok. Ad x yg mcm ibu. Apa yg mommy2 buat ye utk stopkn darah bleeding tuu. Doc just bagi mkn ubt utk kuatkn rahim ibu. Lps tu klo dh xad bleeding bru blh kluar wad. Share sikit mommy.

1 Balas

Hi. Saya haritu masa 10w pon turun darah fresh cair banyak sangat. Kena admit ward jugak sebab threatened miscarriage. Darah tu akan stop sendiri. Dia keluar sikit2 je lepastu. Time to time nurse akan datang check banyak mana darah kita keluar.

7mo ago

Yup pregnant lagi. Dah 18w dah pon. Kalau darah coklat2 tu darah lama je yang tinggal. Dr cakap kalau darah coklat ni tak risau sangat. Kalau darah merah macam darah period tu kita kena risau. As long as pangkal rahim kita tak terbukak In sha Allah takde pape. Mommy jangan risau okay. Banyakkan bedrest je. Jangan buat kerja2 rumah dulu kalau boleh.