Ancaman keguguran

Nak tnya spe pnh kne ancaman keguguran. Lps tu mkn ubat kuatkn rahim. Dari 15week bleeding. Skrng dh 19week tapi on off spotting. Ubat pn tinggal lagi brape hari jee nk abiskn lps tu dh xmkn dh la. Spee pnh jdi kes mcm sy ni. Smpai bila nk kne bedrest yee. Atau mmg jnis akn spotting je ke smpai bersalin. Sy xpnh kne mcm ni anak sulung dlo okk jee. #pleasehelp

2 Balas

Sama mcm saya sis... Bleeding dr 1st trimister pastu stop then bleeding lg on off sampai skrng nk masuk 20 weeks... eveytime kluar bleeding risau sgt tapi bila check up tanya dokter dia ckp baby sume ok...

6mo ago

Kes kita sama laa awakk. So skrng awk masih bedrest ke. Kita masih bedrest sbb risau jgk kot bleeding lagi bnyk klo lasak. Kita pnya on off skrng spotting je dy kluae warna coklat kdg2 ad klua sikit2 mcm ketul darah2 lama tapi x besar .

sy kena spotting masa 7week. Dr kata ancaman jugak. dpt ubat kuat rahim tula. lps mkn xda spotting dh. now 2nd tri xda dh

6mo ago

Ooo yeke. Tu pelik ni sbb kita masih ad spotting walaupn dh on ubt kuatkn rahim. Kita dh la xad pengalaman mcmni. Tu xthu knp. Sbb bila scan apa semua bby okk mmbesar sama dgn umur dy. Uri pn cntik x ttp jalan kluar. Xphm knpp