Week 28

Hai mommy semua. I nak tanya la. Nak kira baby kicking tu every 2 hour kan ? Maknanya kalau dlm masa 2 jam tu baby kick bnyk kali pun dikira sebagai sekali kan ? Konpius skit ?

1 Balas

Nurse sis kata apa? Sy selang 15minit 1 kick. Sblm pukul 4 dah cukup.

5y ago

Lain nurse lain cara kot. Mmg kira 12jam 9am-9pm tapi jarak kira tu tak sama. Mcm nurse yg handle sy, 15minit/30minit. Biasanya jam3ptg-4ptg dah cukup 10kick. Better sis tnya dgn nurse sis cara yg betul.