Perkembangan Bayi

Hai mommy semua,, baby berapa bulan boleh pandai duduk ye, bby saya sekrg 5 bulan 14 hari belum pandai duduk lagi

12 Balas

Perkembangan baby xsama sis. Mcm baby saya 5bulan stgh boleh duduk dah tp masih kna support. Anak buah pulak baru masuk 5bulan pun xpandai duduk. Tp dia pandai meniarap & bpusing. Baby saya pulak xsuka meniarap, sebab tu dia dah pandai duduk and luruskan kaki utk berdiri. ☺

Jgn pkse sis.. Sbb nnti tulang blkg bby tu yg jejas.. Biar die slow² dgn sndri... Klaw ank sy dlu..sy ajr dlm bby walker...tp letak bntal dpn supaya ruang jd sempit skett cm bby dlm pelukan... Xla nnti bby tertangkup ke dpn...

bby sy boleh ddk tnpa sokongan msa umur 6bulan setengah..8bulan bru boleh meniarap n trik bdan kedepan n belakang..skrg dh 9bulan otw nk merangkak dh..setiap bby lain perkembangan nye..

6 bulan lebih baby saya dah pandai duduk.. sekarang dah 8 bulan capai je apa apa nak berdiri.. merangkak sikit pastu tummy move lajuu

Anak semua lain lain sis. Anak saya dah masuk 7 bulan pun belum pandai duduk lagi. Masih bergolek and meniarap

Anak saya 6bulan dah bole duduk dgn merangkak sekali , dah masuk 7bulan ni dia bila dia mula nak bljr bdiri .

ada yg cepat ada yg lambat. anak saya 7 bulan masih belum duduk lg

Perkembangan Baby lain2, Tak sama. Ada yang cepat ada y lambat.

Anak sya pon dah 5 months bru meniarap.. tpi ok je pon..

dduk anggaran 8m le ats. depends pd baby sis