Bersalin before due date

Hai mommy semua. Ada tak mommies yang bersalin sebelum due date? Mommies semua bersalin masa week ke berapa? Sekarang saya dah 37w. Masih takde tanda2 lagi. Tapi bila checkup doctor kata kepala baby dah masuk laluan so anytime boleh bersalin. Apa yang mommies semua buat untuk natural induce? Nervous tapi tak sabar nak jumpa baby. Huhu.

8 Balas

ank pertame 36 week..kedua 37week..ketiga 37week..keempat 36week..kelima 37week..keenam 36week mase 35 week tu sy amal duduk sambil satukan kedua tapak kaki smbil goyang kiri kanan dpn blkang..berjalan ptg setiap stengah jam

sye skrg 35w5d .. kne bersalin 37w..kne induce sbb gdm .. brpe hri je lgi nk serah dri .. tpi tulang pelvis dh rase skit..kdang2 rase mcm segugut..xtw laa tu tnde nk bersalin ke sbb prtme kli

Anak 1st bersalin masa 40w1d. Yg 2nd ni dah 36w, harap2 la bersalin awal. Boleh try utk kerap bersama dgn suami, squat, naik turun tangga, jalan itik.

ketiga2 anak, saya bersalin 37minggu. x rasa sakit, kbtln checkup kt O&G, rupanya da bukak 4cm

1st boy 37w 2nd girl 38w 3rd boy 37w 4rd insyaa Allah bln 8 nnt 🤭

saya 30 minggu kepala baby dah duk kt bawah,nurse suruh ready je😅

38/52+3/7. Sy squat mlm tu, esk paginya pecah ketuban.

39W. turun darah before ketuban. Allahu sakit sangat :’)